NASA'nın bilinmeyenleri


*Havasız ortamda uzun süre uyumanın etkilerini test etmek için NASA bir yatakta aylarca uyuyacak deneklere iyi para ödemektedir.

*Mikro dalga fırın NASA'nın Ay'a astronot göndermek için kullandığı bilgisayardan daha güçlü bir beyne sahiptir.

*2008 yılında NASA, Speedo firmasıyla birlikte çalışarak en düşük sürtünme direncine sahip mayoyu tasarlamıştır.

*NASA'nın Araç Montaj Binası o kadar büyüktür ki kendi hava koşulları vardır.

*NASA bir asteroid kuşağındaki minerallerin, dünya üzerindeki her bir kişiye 100 milyar dolar düşecek kadar değerli olduğunu tahmin etmektedir.

*Florida'daki Cape Canaveral fırlatma üssü, ABD'deki başka herhangi bir yere kıyasla Ekvatora yakınlığı sebebiyle daha doğrusal bir hızlanma sağladığı için seçilmiştir.

*NASA tarafından resmen astronot kabul edilmeniz için Dünya yüzeyinin üzerinde en az 80 km yol kat etmeniz gerekmektedir.

*Anketlere göre, çoğu Amerikalı NASA'nın bütçesinin ulusal bütçenin kabaca 'si civarında olduğunu düşünmektedir, gerçekte NASA her doların %0,005'ini almaktadır.

*Süper Soaker" olarak bilinen su tabancasının yaratıcısı "Lonnie Johnson" bir NASA bilim insanıdır ve aynı zamanda Stealth Bombardıman Uçaklarını geliştiren ekipte de yer almıştır.

*Personel eğitiminde NASA katılımcılara Armageddon filmini izlettirmekte ve filmdeki bilimsel tutarsızlıkların neler olduğunu sormaktadır.

*1991 yılında NASA, Dünya'nın yakınlarında küçük bir parça keşfetmiş, bu parça Astrofizik Veri Sistemine olası bir yaratık (Alien) parçası olarak kaydedilmiştir.

*Uzay İstasyonunun elektronik sistemleri o kadar eskimiştir ki, NASA "eBay" gibi sitelerden yedek parça satın alarak bunları iyileştirmektedir.

*Gregory Nemitz ve şirketi Orbital Development Asteroid 433 Eros üzerinde hak iddia etmiş, 2001 yılında üzerine indirdiği uzay aracı için NASA'dan 20 dolarlık park ücreti talep etmiştir.

*2006 yılında NASA orijinal Ay'a iniş görüntülerinin üzerine başka bir şey kaydettiğini itiraf etmiştir.
*Mars'a araç indirdiği için NASA Yemenli üç kişi tarafından dava edilmiştir.

*Olur da diğer gezegenlerde yaşam bulunursa diye NASA'da "Gezegen Koruma Birimi" mevcuttur...
*2006 yılında NASA bilim insanları birkaç defa uzayın derinliklerinden gelen son derece güçlü sesler duymuşlardır.

*NASA'nın hedefi 2030'larda Mars'a insan göndermektir.

Share on Google Plus

About erkanpur

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder