Dinozorlar sanıldığından daha önce tükenmeye başlamış


İngiliz biliminsanlarına göre , dinozorların neslinin tükenme süreci, sanıldığı gibi 66 milyon yıl önce Meksika Körfezi'ne bir asteroidin düşmesiyle değil, daha önce başlamıştı.

The Guardian'ın haberine göre, İngiliz biliminsanları, yürüttükleri son araştırmada dinozorların kaderinin, Meksika Körfezi'ne 10 kilometre çaplı bir asteroidin düşmesinden daha önce değişmeye başladığını öne sürdü.

Reading ve Bristol Üniversitesi'nden biliminsanları, dinozorların soyağaçlarını çıkararak, bu türün sayısındaki artış ve azalma süreçlerini belirledi. Dinozorları vücut tiplerine göre üç gruba ayıran biliminsanları, çalışmaları neticesinde dev kertenkelelerin sayılarının 140 milyon yıl önce azalmaya başladığı, asteroidin düşmesinden 24 yıl öncesinde de doğum oranıyla ters orantılı, uzun vadeli bir düşüş gerçekleştiği sonucuna vardı.

Bu arada biliminsanları dinozorların sayılarındaki azalmaların etkileri arasında deniz seviyesindeki yükselme, türler arasındaki tüketim kaynağı arayışları ve hatta yumurtalarının yenmesinin olabileceğini belirtti.
Share on Google Plus

About erkanpur

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder